Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Laatste thuiswedstrijd voor S1 en S2

17 maart 2024 15:00

Lees het wedstrijd verslag van de laatste thuiswedstrijden van dit seizoen voor de selectie 1 en 2 van zaterdag 9 maart. Rood-Wit 1 gaat volgend seizoen één niveau lager uitkomen in de tweede klasse, we nemen dan ook voorlopig weer afscheid van de schotklok. Rood-Wit 2 blijft spelen in de reserve derde klasse met nog een kleine kans op promotie naar de reserve tweede klasse.

Rood-Wit 2 - Dos '46 4 & Rood-Wit 1 - Dos Kampen 1

Met de basis 8, verschillende A en B spelers op de bank en Ruben van Bekkum als vervanger van coach Henk Kallenkoot begint het 2e goed aan de wedstrijd. Aanvallend worden er mooie kansen gecreëerd en verdedigend wordt er weinig weggegeven.
Waar Dos '46 de eerste helft nog prima meedoet, is het toch Rood-Wit dat de eerste helft het initiatief neemt en met een 9-5 voorsprong de rust in gaat.

De tweede helft komt de ploeg uit Nijeveen eigenlijk helemaal niet meer in het verhaal voor. Het is de thuisploeg die het spel maakt. Met mooie doelpunten, speelminuten voor de dames van de A1, Rubia, Danique en Linde en een publiekswissel voor Levi die de selectie na dit zaalseizoen gaat verlaten voor een avontuur op Terschelling eindigt de wedstrijd in een 19-8 overwinning voor Rood-Wit.

Hierna is het de beurt aan S1. Met Jiska van Boven en Iris Petrovic op de plek van de geblesseerde Laura Wittingen en de dag ervoor getrouwde Elkie van Keulen spelen zij hun laatste thuiswedstrijd tegen Dos Kampen 1.
Dos Kampen staat momenteel op de 3e plek en tijdens de wedstrijd wordt dit verschil op de ranglijst al snel zichtbaar. De ploeg uit Kampen is uiterst effectief en na 10 minuten spelen kijkt Rood-Wit al tegen een 2-10 achterstand aan. Alleen Marijke Ramaker kan scorend iets terugdoen en met haar 5 doelpunten in de eerste helft blijft de ruststand beperkt tot 10-21.
De tweede helft laten de spelers zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Ze blijven korfballen en met doelpunten van Matthijs, Jiska en invaller Sander en daarbij vooral het betere verdedigen in de tweede helft is de eindstand van 21-30 nog enigszins acceptabel.

Het 2e heeft met hun overwinning de tweede plek op de ranglijst veilig gesteld. Er is nog altijd zicht op promotie, afhankelijk van de laatste speelronde. Voor het 1e is degradatie nu een feit. Uiteraard een teleurstelling voor de ploeg, maar ook kijkt iedereen tegelijk alweer vooruit naar het komende veldseizoen.

We willen de vele supporters bedanken voor hun trouwe support bij zowel de thuis- als uitwedstrijden. We hopen jullie op het veld zeker weer te zien!