Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag Rood-Wit 1 - Thrianta 1

7 oktober 2019 12:00

Afgelopen zaterdag 5 oktober nam Rood-Wit 1 het op tegen Thrianta 1.

Tot nu toe verloopt het seizoen niet geheel vlekkeloos voor de Wezepers. Blessures zorgen ervoor dat coach Jackie de Vries nu al 2 weken op rij niet over zijn basis acht kan beschikken. Deze week kon Corine André gelukkig weer in de basis beginnen, maar Nicole Gringhuis-Kroes zal vanwege haar knieblessure de rest van het veldseizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. Tegen Thrianta start Eva Groeneveld-Kwakkel wederom op de plek van Nicole.

Voor aanvang van de wedstrijd zien de spelers van het 1e en de supporters hoe S2 belangrijke punten pakt tegen de tot dan toe ongeslagen Flamingo's. Een goed begin van de middag!
Helaas begint de wedstrijd van S1 minder sterk. De eerste minuten overrompelen de spelers van Thrianta de Wezepers en zo staat er al snel een 0-2 achterstand op het scorebord. Rood-Wit herpakt zich daarna en er ontstaat een aantrekkelijke eerste helft waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Halverwege de eerste helft staat de thuisploeg nog altijd op een achterstand, maar langzaam maar zeker komen ze dichterbij en net voor rust zorgt David André met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd voor de eerste voorsprong van de Wezepers.

Na rust lijkt de scherpte dan toch even weg te zijn bij de thuisploeg en weer is het Thrianta die binnen een paar minuten een aantal keer gemakkelijk de korf vindt en de voorsprong daarmee ook meteen weer terugpakt. De Wezepers komen in de tweede helft net wat minder makkelijk tot scoren en verdedigend worden er teveel fouten gemaakt. Thriantaprofiteert hiervan en Rood-Wit loopt daardoor de hele tweede helft achter de feiten aan. Ondanks de achterstand krijgt speelster Christel Vos-Toebast een aantal minuten voor tijd haar verdiende publiekswissel. Na bijna 30 jaar korfbal stopt zij er nu mee vanwege haar zwangerschap. Met een verdiend applaus van alle spelers en supporters stapt zij (in ieder geval voorlopig) voor de laatste keer het veld uit. De laatste minuten worden dan nog uitgespeeld, maar voor de Wezepers was de wedstrijd al gespeeld. Met een 20-25 stand fluit de scheidsrechter af en de 3e nederlaag is een feit. Er had zeker meer in gezeten vandaag, maar helaas kwam de thuisploeg op belangrijke momenten tekort. Voor nu is het een kwestie van vooruit kijken. Met nog 3 wedstrijden te gaan komen er zeker nog kansen om belangrijke punten te pakken.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de nummer 1 op het programma; Oerterp. Op papier dus één van de betere ploegen, maar de Wezepers zullen er alles aan doen om hier punten te gaan pakken.