Goed begin voor Rood-Wit

10 september 2019 16:30

Agelopen zaterdag stond alweer de eerste competitiewedstrijd tegen het onbekende De Granaet op het programma.

Na een goede voorbereiding en de nodige lastige beslissingen voor coach Jackie de Vries is het team aan de start van de competitie op twee plekken gewijzigd. Zowel Corine André alsook Nicole Gringhuis-Kroes hebben laten zien dat ze in het team thuishoren.

De spelers begonnen gretig aan de wedstrijd en het was Gert-Jan van de Poll die binnen een paar minuten de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong zette. Het andere vak had vervolgens iets meer moeite om tot scoren te komen. Pas na een kwartier was het Christel Vos die de korf wist te vinden. Vervolgens bleef het spelbeeld tot aan de rust hetzelfde: Verdedigend hadden de Wezepers hun zaken goed op orde, maar aanvallend werden er teveel (opgelegde) kansen gemist. Toch was Rood-Wit in deze helft een stuk sterker dan hun tegenstander en zo stond er na 30 minuten spelen een verdiende 9-3 voorsprong op het scorebord.

De tweede helft veranderde het spelbeeld; door beide ploegen werd de korf gemakkelijker gevonden en het publiek kreeg aantrekkelijk korfbal te zien. Hoewel De Granaet iets dichterbij kwam was de overwinning geen moment in gevaar. Coach Jackie de Vries liet enkele spelers van het 2e nog invallen en zo konden Sietske Bergsma, overgekomen van Rust Roest uit Eindhoven en Matthijs Pauw, voormalig A-junior hun debuut maken. Bij een stand van 22-18 floot de scheidsrechter af en was de eerste overwinning een feit.

Belangrijke punten voor de ploeg uit Wezep. Handhaving is het doel en het eerste kleine stapje is gezet.

Doelpuntenmakers: Gert-Jan van de Poll 4x, Nicole Gringhuis-Kroes 4x (1S), Barbara Pruik 3x, Nikay van Keulen 3x (1S), Pepijn Smit 2x, David André 2x, Christel Vos 2x, Corine André en Eva Groeneveld-kwakkel 1x