Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Rood-Wit kan geen vuist maken tegen Exakwa

21 september 2020 10:15

Op een zonovergoten en druk bezocht sportpark de Brink speelde afgelopen zaterdag Rood-Wit tegen het puntloze Exakwa. Rood-Wit had inmiddels twee punten op zak en was hongerig naar meer, maar tegen een effectief Exakwa kon Rood-Wit net niet de punten in Wezep houden. Rood-Wit wordt nog geplaagd door kleine blessures, waardoor de ploeg niet veel compleet heeft getraind, maar dat mag geen excuus zijn voor deze nederlaag. Er had veel meer ingezeten, maar door teveel individuele fouten ging de winst verdiend naar Exakwa deze middag.

Het was een heerlijke korfbaldag op de Brink en de ploeg van Barbara Toebast had er zin in, dat was in de eerste vijf minuten van de wedstrijd ook te zien. Met twee mooie uitgespeelde aanvallen stond Rood-Wit snel met 2-0 voor. Exakwa was daarna ook wakker en begon mee te scoren en nam daarna de voorsprong over van de Wezepers. Exakwa ging deze middag helaas achterverdedigen, waardoor er veel tempo uit de wedstrijd werd gehaald. Exakwa kwam 2-4 voor en Rood-Wit bleef in de achtervolging. Bij het fluitsignaal voor rust stond er een 7-8 stand op het scorebord.

Na rust waren het de heren van Exakwa die de marge op het scorebord vergrote. Tien minuten na rust stond 8-12. Rood-Wit creëerde veel mooie kansen, maar de scherpte ontbrak in deze fase. De wedstrijd glipte uit de vingers van de Wezepers, maar met een time-out probeerde Barbara Toebast haar ploeg weer op scherp te krijgen. Rood-Wit kwam in de slotfase nog heel erg dichtbij, maar kwam tekort om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Exakwa speelde de wedstrijd zakelijk uit en dit resulteerde in een einduitslag van 15-17. Topscoorder van deze middag is Corné Kevelam met vijf treffers.

Helaas nog geen thuisoverwinning voor de Wezepers. De ploeg zal hier weer leerpunten uit moeten halen, zodat aanstaande zaterdag weer de koppies op scherp staan met de wil om te winnen! Aanstaande zaterdag is er wederom een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Revival uit Terschuur.