Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Eerste punten zijn binnen voor Rood-Wit

14 september 2020 13:00

Na het verlies van vorige week stond deze week de derby tegen Elburg op het programma. De laatste jaren spelen de ploegen vaak tegen elkaar in competitieverband. Het laatste jaar laat Rood-Wit zien de betere ploeg te zijn, maar de derby tegen Elburg staat altijd vol spanning. Welke ploeg gaat daar het beste om mee om. Veel roodwitters waren deze middag afgereisd naar Elburg om daar de ploeg van Barbara Toebast en haar spelers aan te moedigen. Rood-Wit had wat opstartproblemen, maar uiteindelijk gingen de Wezepers met de volle buit richting Wezep. Ex-hoofdtrainer van Rood-Wit, Jackie de Vries, zag zijn oud-pupillen met een 16-17 overwinning zegevieren.

De wedstrijd begon deze middag met veel publiek aan beide kanten en het was eerst even aftasten voor beide ploegen. Het was Rood-Wit dat deze middag de score opende door middel van een doorloopbal van Eva Groeneveld. Daarna was het Elburg die de wedstrijd overnam en zij scoorde viermaal op rij. Gelukkig was Rood-Wit deze middag wel optijd bij de les en konden ze aanhaken middels een korte kans van David André, 2-4. Rood-Wit kwam beter in de wedstrijd en de aanvallen draaiden ook beter dan die week daarvoor. De Wezepers scoorden door en met doelpunten van Marijke en Nikay kwamen de Wezepers gelijk tot 4-4. Rood-Wit nam daarna een voorsprong door een afstandschot van Eva, 4-5. Hierna ging de wedstrijd gelijk op, maar Rood-Wit bleef aan de goede kant van de score. De heren hadden deze middag de rebound goed op orde en hierdoor kon er herhaald worden door de schutters. En groot pluspunt ten opzicht van die week daarvoor. Uit de rebound werden ook mooie doelpunten gescoord. Pepijn scoorde vlak voor rust zijn tweede schot, 7-10. Maar in het fluitsignaal voor rust scoorde Elburg een belangrijke aansluitingstreffer 8-10.

Vervolgens de taak aan de Wezepers om de voorsprong uit te breiden in de tweede helft. Nikay scoorde na vier minuten zijn tweede van deze middag en Marijke bracht met haar vierde doelpunt de score naar 8-12. Vervolgens komt Niels Blok in het veld voor meer rebound. De Wezepers blijven doorgaan en op een gegeven moment staat er score van 10-15 op het scorebord. Rood-Wit is de bovenliggende partij maar kan dit niet uitbouwen naar een grotere voorsprong. Elburg blijft altijd doorgaan en met enkele wissels komen zij toch beter in de wedstrijd en komen zelfs weer dichterbij. Van 12-16 gaat het naar 15-17 in de laatste minuten. Het is spannende slotfase waarbij Elburg tot 16-17 komt. Rood-Wit maakt verdedigend geen fouten en Elburg komt tijd te kort voor de gelijkmaker. De supporters houden hun adem in en zijn heel erg blij als het laatste fluitsignaal klinkt. De eerste punten zijn binnen en de ontlading bij de ploeg is groot. Een terechte overwinning voor de Wezepers die deze middag met goed korfbal en een goede mindset de twee punten meenemen naar Wezep. Topscoorder deze middag is wederom Marijke Ramaker-Drolenga met vijf doelpunten.

Met deze overwinning op zak kan de ploeg van Barbara Toebast zich gaan voorbereiden op het puntloze Exakwa. Hopelijk kan de goede flow meegenomen worden naar aanstaande zaterdag wanneer de selectie uit Lelystad op bezoek komt. Exakwa heeft het moeilijk en heeft inmiddels twee keer verloren. Het beloofd weer een spannende en belangrijke wedstrijd te worden op de Brink. Het 2e van Rood-Wit speelt om 14.30 uur tegen Exakwa 2. Beide hoofdmachten treden om 16.00 uur aan. De support heeft de ploeg van Barbara Toebast afgelopen zaterdag goed gedaan, dus we hopen jullie allemaal aanstaande zaterdag te zien op de Brink. Winnen doen we samen!