Facebook Toestaan Niet toestaan

Rood-Wit moet meerdere erkennen in Sparta Nijkerk

6 september 2020 19:00

Afgelopen zaterdag begon eindelijk de korfbalcompetitie. Na een maandenlange korfballoze periode mogen we eindelijk weer. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Barbara Toebast mocht het vlaggenschip de competitie thuis openen tegen titelkandidaat Sparta Nijkerk. Een ploeg met veel ervaring op niveau en ook een ploeg met veel lengte. Rood-Wit gaat proberen om ook zo hoog mogelijk mee te draaien in de poule, maar met een aantal nieuwe spelers is het nog wel zoeken naar een vaste structuur.

Rood-Wit heeft afscheid moeten nemen van Gert-Jan van de Poll en Barbara Pruik. Daarentegen is Marijke Ramaker weer terug in het 1e, Elkie van Keulen is overgekomen van Sparta Zwolle, Corné Kevelam komt uit de A1 en Matthijs Pauw en Carole van Loo komen uit het 2e. De Wezepers hadden veel zin in de wedstrijd maar helaas kon de ploeg geen vuist maken tegen de Nijkerkers. Op het scorebord stond een uitslag van 16-23 in het voordeel van Sparta Nijkerk.

Om 16.00 uur floot scheidsrechter de Boer in voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Er waren veel supporters naar de Brink gekomen en zij zagen een Rood-Wit dat de eerste periode van de wedstrijd goed kon meekomen met de Nijkerkers. Matthijs Pauw scoorde de openingsgoal middels een strafworp. Wie de overtreding mee krijgt moet dit seizoen ook zelf de strafworp nemen, dit is een nieuwe spelregel. Sparta Nijkerk antwoordde hier snel op door middel van een afstandschot. Sparta Nijkerk beschikt over goede dames die van afstand zuiver zijn. Halverwege de eerste helft staat er lang een stand van 2-5 op het scorebord. In deze fase worden er veel (opgelegde) kansen gemist door de Wezepers. De mogelijkheid om aan te haken wordt niet gepakt door Rood-Wit. In de eerste helft moet helaas Elkie van Keulen het veld verlaten vanwege een kuitblessure en Sietske Bergsma komt in het veld. In de rust van de wedstrijd staat het 5-9. Alles is nog mogelijk.

Na rust staan de Wezepers te slapen en binnen no-time scoort Sparta Nijkerk er twee achter elkaar waardoor ze uitlopen naar 5-11. Hierna scoort Sparta Nijkerk door en de Wezepers hebben het moeilijk. Verkeerde schoten worden er genomen op het verkeerde moment. Nadat Sparta Nijkerk een marge van acht doelpunten heeft opgebouwd is het Rood-Wit die aanvallend toch van zich laat horen. Nikay van Keulen komt in het veld en zorgt voor actie en krijgt ook twee strafworpen mee. De laatste fase wordt uitgespeeld en de einduitslag is 16-23. Verdedigend had Rood-Wit het goed staan, maar Sparta Nijkerk was scherp van afstand. In aanvallend opzicht is er nog werk aan de winkel. Topscoorder deze wedstrijd is Marijke Ramaker-Drolenga met vijf doelpunten.

Deze tegenstander is geweest en de aankomende week zal Barbara Toebast haar ploeg klaarmaken voor de wedstrijd tegen Elburg. De laatste wedstrijd tegen Elburg in maart jongstleden werd er nog overtuigend gewonnen, maar dat is geen garantie voor deze wedstrijd. De Wezepers zullen vol aan de bak moeten en meer scherpte tonen dan afgelopen zaterdag. Hopelijk kan Barbara Toebast ook weer beschikken over Carole van Loo. De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 15.30 uur in Elburg.