Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
i.h.k.v. AVG: Beleid Gegevensbescherming onder Downloads -> Overige

Persbericht start nieuw seizoen 2014-2015

Rood-Wit start met nieuw seizoen
Aanstaande zaterdag, 30 augustus 2014, zal Rood-Wit het seizoen openen met een startdag op De Brink. Vanaf 9 uur zijn er diverse activiteiten op het sportpark. Hoewel de selectie al weer 2 weken in training is, wordt zaterdag het officiële startschot gegeven voor het seizoen 2014-2015.

Naast administratieve zaken en verkoop van sportkleding zullen er ook 13 oefenwedstrijden plaatsvinden op het groene gras. Om 10 uur start de eerste training van de Kangoeroe Klup. De training voor de 4- tot 6-jarigen is meteen een open training voor kleuters die de korfbalsport willen ontdekken. Spelenderwijs wordt er gewerkt in groepsverband en leren de jeugdige korfballers diverse spelactiviteiten. Bent u nieuwsgierig of het wat voor uw zoon of dochter is, kom dan samen vrijblijvend zaterdag kijken bij deze training.

Om 15:30 uur speelt het vlaggenschip van Rood-Wit de eerste oefenwedstrijd voor thuispubliek. Ook dit jaar spelen zij in het tenue van bouwbedrijf BBG uit Oldebroek. De selectie is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar en de nieuwe hoofdtrainer, Rob van Marle, zal dit jaar het team onder zijn hoede nemen.

De korfbalbond KNKV heeft met ingang van dit seizoen de veldafmeting gewijzigd. Er wordt nu op het veld gespeeld op het (kleinere) formaat dat ook gebruikt wordt in de zaal. Dit zal ingevoerd worden vanaf de D-jeugd. De afmeting 40x20 meter moet het spel sneller en dynamischer maken. Nadeel is dat clubs met kunstgras vaak een vaste maatindeling hebben van het veld en zij kunnen deze wijziging niet zo gemakkelijk realiseren. Op gras worden de velden handmatig gelegd. Hierdoor kan het zijn dat Rood-Wit in de competitie ook nog op het grote veld van 60x30 komt te spelen. Het wordt dan dus steeds een omschakeling van het tactische spel. In 2026 moeten alle verenigen aan de nieuwe eis voldoen. Rood-Wit zal thuis alle wedstrijden op het nieuwe formaat spelen.

Om 18:00 uur sluiten de Roodwitters deze dag af met een gezellige avond en zij hopen een goed en sportief seizoen te draaien.

Kalender

sept
8

8 sept 2018

KNKV Nieuws

 

Deze website maakt gebruik van Cookies. Lees meer...